2012. október 29., hétfő

Bódi Eszter - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 61.

Legutóbb Decsi-Kiss Dorkával beszélgettünk, hogy kiderítsük mi minden történt vele az első interjúnk óta eltelt egy évben. Dorka most továbbadja a stafétát Bódi Eszternek, aki szintén meseszép ékszereket készít. Fogadd Őt szeretettel!

♥ Kedves Eszter, bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? Mit takar a Caori Creative Factory

Kedvtelésből és szenvedélyből gyöngyékszereket készítek többek közt. Néha elkalandozok más technikák felé is, mint a kumihimo, a kerámiafestés, a szappankészítés vagy a gyurmaékszerek készítése, de a gyöngy sosem marad el. Mivel ennyi minden érdekel, és a család, a barátok és az ismerősök szerte szét élnek Magyarországon és a nagyvilágban, ezért 2009-ben létrehoztam a blogomat, a Caori Creative Factory-t (http://caori-creative-factory.blogspot.hu/), ahol meg tudom mutatni, hogy épp mivel foglalkozom.

♥ Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz? 

A való világban számítástechnikai területen dolgozom, de van egy második életem is :), mint oly sokunknak. Hobbyként kezdődött a gyöngyözés, de ez már rég függőséggé vált. A családomban mindenki mindig csinált valamit, "feltalálta saját magát", és már gyerekként sok kreativításra ösztönző játékot kaptam, szóval nem is igazán tudom, mikor kerültem először a gyöngyök közelébe. Hobbyvá azonban olyan 18 éves koromban vált, amikor az interneten elkezdtem mintákat keresni. Ekkor még jórészt csak kínai és cseh gyöngyökhöz sikerült hozzájutni, de ez sem volt akadály. 2008-ban aztán Budapestre költöztem Egerből és megismerkedtem a japán, a cseh és az osztrák minőségi gyöngyökkel a gyöngyösboltok tanfolyamain. Hát körülbelül itt kezdődött a függőség...:) Azóta számos munkám készült, és már néhány tanfolyamot is tartottam. 


♥ Milyen munkákat készítesz? 

Mindenféle ékszert készítek, egyszerűbbet és feltünőbb darabokat is, nyakláncokat, karkötőket és fülbevalókat. Viszont gyűrűk nem nagyon kerülnek ki a kezem közül, azok valahogy nem nagyon érdekelnek.


♥ Milyen technikával dolgozol? 

A legtöbb technikát már kipróbáltam, de a legszívesebben a befoglalást csinálom. Bár inkább azt mondanám mindegy, ha megtetszik valami új technika, akkor megtanulom, ha még nincs a "repertoárban".

♥ Bemutatnád valamelyik technikát részletesebben?

A legtöbb kihívást a befoglalásban és a gyöngyhímzésben látom (persze rengeteg minden mással is foglalkozom, hiszen azok is nagy örömet okoznak), mivel itt több technikát is lehet együtt alkalmazni és a szabad alkotásnak is teret ad ez a két technika. Most legutóbb két labradoritot foglaltam be. Az egyiket RAW technikával (right angle weave), a másikat peyote és a RAW technika ötvözésével. A befoglalásnak a szépsége az, hogy sosem tudom, hogy fog pontosan kinézni a végeredmény, mert vagy olyan kővel dolgozok, amely nem standard méretű, így minta sincs hozzá, vagy pedig a peyote/RAW befoglalás szabad teret ad ahhoz, hogy tetszőlegesen díszítsem fel a munkát. Emiatt is többek közt fontosnak tartom, hogy folyamatosan új mintákat/technikákat tanuljak meg, amelyek azután ötvöződnek a saját munkáimban.


Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig) 

Általában azok sikerülnek a legjobban, amikor egy szép kő, gyöngy, minta vagy valaki másnak a munkája megihlet. Ha a minta adott, akkor a megfelelő színű és formájú gyöngyök megtalálása után jöhet az alkotás. Ennél nehezebb és sokára megszülető alkotás, ha egy gyöngybe vagy kaboshonba szeretek bele és azt szeretném felhasználni. Ez sokszor pénz- és időigényes is, mivel általában több gyöngyöt veszek, mint, amit aztán felhasználok. Viszont ebben fejlődöm a leginkább. Szóval mindenkinek ajánlom, hogy néha tegye félre a kész mintákat és próbáljon maga alkotni.


Jelenleg min dolgozol? 

Két-három darab is van párhuzamosan születőben. Készül egy karkötő Kalmár Zsuzsinak (SuziArtBag: http://www.suziartbag.hu/) befoglalás/gyöngyhímzés technikával. Zsuzsi kívánsága szerint sokszínű legyen, bőrrel összedolgozva, szóval igazi kihívás, mivel én inkább tompább vagy kevesebb színnel dolgozom egy darabban. Aztán egy másik befoglalás barack-szürke színkombinációban. És egy korábban befoglalt képjáspist kell medállá/brossá alakítanom.

Van kedvenc munkád? 

Több is. Az egyik egy fülbevaló saját kútfőből, amely gyönyörű tűzopál színű kövekből ezüstszínű gyöngyökkel készült. A magamnak készült labradorit nyakék, a Fekete Hold medál/bross és még sorolhatnám.


Mit jelent számodra a Made With Love? 

Egy olyan webshopot többek közt, ahol olyasmit is megtalálok, amit máshol nem. Már régóta fáj a fogam néhány ékszerállványotokra... ;) Tetszik, hogy nem korlátozódik egy féle technikára az oldal és remek személyreszóló ajándékokat lehet nálatok találni.

Ékszerállványok a madewithlove.hu-n

Vásároltál már a madewithlove.hu-n? 

Sajnos még nem, de ez hamarosan változni fog. Ékszerállványom biztosan lesz tőletek.:)

Hol lehet Téged megtalálni?

És hamarosan talán a saját weboldalamon is.


♥ Kedves Eszter! Köszönjük szépen az interjút, további munkádhoz sok sikert kívánunk. 

Kedves Olvasónk! 2012. november 4-én, vasárnap éjfélig játszhatsz Bódi Eszter és a madewithlove.hu közös játékán, amelyen az egyik nyeremény az alábbi képen látható Gerbera nyaklánc Bódi Eszter felajánlásából.



M méretű, forgó karkötő- és láncállvány

Ha kíváncsi vagy a korábbi beszélgetésekre, akkor itt találod őket. 
   

1 megjegyzés:

  1. Örülök,hogy a riport által jobban megismertelek és-a blogod és egyéb elérhető helyen- figyelemmel kísérhetem ezután a munkásságod!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...