2012. szeptember 17., hétfő

Rikov - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 56.

Bizonyára emlékszel még, kedves Olvasó, hogy két héttel ezelőtt Gazdag Péter Medde volt a beszélgetőtársunk. Természetesen Meddétől is megkérdeztük, hogy kiről olvasna szívesen a blogban, ő pedig Rikovot ajánlotta. A Rikov két tehetséges fiatalemberből áll, akik főleg újrahasznosított anyagokból készítenek ékszereket, kiegészítőket. Fogadd őket szeretettel!:)
 
Kedves Ricsi és Yakov, bemutatnátok néhány szóban, hogy mivel foglalkoztok? Mit takar a Rikov megnevezés? 

♥ A Rikov elnevezés a kettőnk nevéből áll össze ami Richárd és Yakov. Ricsi szeret ékszereket készíteni és megtanult varrni is, amit egyelőre főleg táskák készítésére használ. Yakov héber kalligráfiákat és egyéb grafikákat készít, első közös projekt volt a képei és kalligráfiái pólókra nyomtatása. Most már főleg az újrahasznosítás területein dolgozunk együtt.


Mióta foglalkoztok kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozzatok? 

♥ Konkrétan kézművességgel kb. 2 éve. Ricsiben erősebb az öltözék, kiegészítő tervezés / kivitelezés vonal, bennem inkább az ötletek és a rajzolós vonal erősebb. Persze mindketten részt veszünk a cuccok megvalósításában.


Milyen munkákat készítetek? 

♥ Táskákat, ékszereket, de szeretnénk bővíteni a választékot, vannak egyéb elképzeléseink.

Milyen technikával dolgoztok? 

♥ Gyakorlatilag bármilyen technikával, ami adódik, és amit a felhasznált anyagok természete szükségessé tesz. Például a megnyerhető cuccot retro karácsonyfa izzóból készítettük. A fülbevaló alaphoz forrasztással rögzítettük az izzót.


Mesélnétek arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig) 

♥ Először szétszedünk, majd kitaláljuk mi lehetne belőle. Egy áramköri lapnak sokszor nagyon szép mintája van, önmagában is lehet ékszer, de előfordul, hogy egy-két hozzáillő "bigyó" van rajta, ami különlegesebbé teszi őket. Mivel olyan alapanyagokból dogozunk, amivel nehéz két ugyanolyat találni, ezért minden darab egyedi.


Jelenleg min dolgoztok? 

♥ Legújjabb termékünk a számítógép billentyűzet felhasználásával készülő karkötőink.

Van kedvenc munkátok? 

♥ Az első táskát emelném ki, amit Ricsi készített. Az alapötlet az volt, hogy olyan táskát tervezzen, ami összecsukható, és elfér kis helyen is. Fontos szempont volt az is, hogy ne nézzen ki táskának, különleges formája legyen. A forma leginkább a Kelet és Délkelet-Ázsiából ismert Pagoda templomokra hasonlít. Ezek főleg buddhista templomegyüttes részei, rendszerint szent ember, egy király földi maradványai, ereklyéi fölé emelték. Az alsó szint formája lépcsőzetesen ismétlődik, felfelé egyenletesen csökkenő arányban, maradék műbőrökből készítette.


Mit jelent számotokra a Made With Love? 

♥ Az oldal, nagy népszerűsége miatt lehetőséget adhat kézműveseknek - köztük nekünk is - hogy sokan megismerhessék a munkáink.


Vásároltatok már a madewithlove.hu-n? 

♥ Egyelőre nem, de szemet vetettünk már egy-egy nyaklánc tartóra.:)


Hol lehet Benneteket megtalálni?

♥ Jelen vagyunk boltokban is, de főleg vásárokon, ezeket a facebook oldalunkon rendszeresen megosztjuk. Gyakorlatilag szinte minden hétvégén járunk vásározni, így láthatjátok, mikor és hol találhattok meg minket, és találkozhattok a cuccainkkal is.:)


Kedves Yakov és Ricsi, köszönjük szépen az interjút!:) A további munkátokhoz sok sikert kívánunk!:)


Kedves Olvasónk! 2012. szeptember 23-án (vasárnap) éjfélig  játszhatsz a Rikov és a madewithlove.hu közös nyereményjátékán, amelyen az egyik nyeremény az alábbi fényképen látható Retró karácsonyfaizzó fülbevaló a Rikov felajánlásából.  



XS méretű, kétoldalas, álló fülbevalóállvány

Ha kíváncsi vagy a korábbi beszélgetésekre, akkor itt találod őket.
 

1 megjegyzés:

  1. húú. pár ékszert szívesen befogadnék:D

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...