2012. április 19., csütörtök

Ajándékötletek Névnaposoknak (Április 23 - Április 29.)

Bizonyára Te is jártál már úgy, hogy a napi rohanásban megfeledkeztél valakinek a névnapjáról.:S Ezentúl a segítségedre leszünk, s jó előre felhívjuk a figyelmedet a következő hét névnaposaira. Így akár még idejében be is tudod szerezni a meglepit nekik.:) Persze, ehhez is adunk ötletet.:)

Április 23. hétfő: Béla és Hella napja

A Béla magyar-szláv-német-héber eredetű név, jelentése: ragyogó, előkelő. A Hella német eredetű, jelentése: megszentelt, egészséges, boldog; nap, hold; a holdtól származó női szépség. Bélát vigyük el egy bortúrára, Hellát pedig ajándékozzuk meg egy fiatalos ékszerbőrönddel.



Április 24. kedd: György és Bojána napja

A György görög-latin eredetű, jelentése: földműves, gazdálkodó. A Bojána szláv - latin eredetű női név, jelentése: harc, küzdelem. György számára ideális lehet egy meghívás egy kedves vidéki étterembe, Bojána pedig biztosan örülne egy vidám nyári nyakláncnak.



Április 25. szerda: Márk és Ányos napja

A Márk latin-német eredetű, jelentése: Mars hadistenhez tartozó, neki szentelt; határvidék, erdő védője. Az Ányos férfinév valószínűleg a görög Annianosz névből ered, a latin Anianus közvetítésével. Eredeti jelentése valószínűleg: bántó, zsarnoki. Ha tanácstalanok vagyunk, hogy mivel lepjünk meg egy férfiembert, akkor vegyünk egy barkácsdoboz, mert az mindig tuti befutó. :)



Április 26. csütörtök: Ervin és Ervina napja

Az Ervin német eredetű, jelentése: a hadsereg barátja; vadkan erejű jó barát. Az Ervina az Ervin női változata. Ervint névnapja alkalmából vigyük el moziba, Ervinát pedig ajándékozzuk meg egy pöttyös tárolódobozzal!



Április 27. péntek: Zita és Mariann napja

A Zita latin-német-magyar eredetű név, jelentése: sebes, gyors. A Mariann latin eredetű, jelentése: Marius családjához tartozó; Szűz Máriához tartozó. A hölgyek biztosan örülnének, ha egy praktikus ékszerállvány segítségével rendet teremthetnének fülbevalóik között.:)



Április 28. szombat: Valéria és Fedóra napja

A Valéria latin eredetű név, jelentése: erős, egészséges. A Fedóra görög- latin eredetű, jelentése: Isten ajándéka. Ajándékozzuk meg a hölgyeket egy vidám, virágos sállal, amely akár kendőként vagy stólaként is használható.



Április 29. vasárnap: Péter és Katerina napja

A Péter héber-görög-latin eredetű, jelentése: kőszikla; orvos, gyógyító, jövendőmondó. A Katerina görög eredetű név, jelentése: korona; mindig tiszta, érintetlen, ártatlan. Péter biztosan kedveli a sportot, ezért bátran meghívhatjuk egy foci vagy egy vízilabda meccsre, a jegyet pedig átadhatjuk egy focilabda alakú dobozban. Katerina pedig biztosan örülni fog ha elvisszük a kedvenc cukrászdájába.




További ötletekért nézz körül a madewithlove.hu webáruházban!

Boldog névnapot kívánunk minden ünnepeltnek!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...