2012. március 26., hétfő

Panka Ékszerei - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 35.

Előző héten Kiss Franciskával beszélgettünk, aki Szolarov Annamáriának adta tovább a stafétabotot. Így ezen a héten Panka ékszereivel fogunk megismerkedni egy kicsit közelebbről, s természetesen játszani is fogunk.:)

♥ Kedves Panka, bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol?

Ékszereket, könyvjelzőket, mobildíszeket készítek. Többféle technikával és alapanyaggal próbálkoztam, míg eljutottam az ásványokig. Mostanában leginkább ásványékszerek kerülnek ki a kezem alól, de nem élveznek kizárólagosságot, néha beleszeretek más gyöngyökbe is.

♥ Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz?

Körülbelül 13-14 éve mindig van valami hobbim, aminek köze van a kézművességhez. Próbálkoztam üvegfestéssel, poharakra nagyon szépen tudtam neveket írni, de nagyjából ennyiben ki is merült a tehetségem. Volt, hogy kötöttem. Csodaszép bojtos sálakat csináltam, de bonyolultabb dolgokba fölösleges lett volna belevágnom.

Aztán jöttek az ékszerek, amik túlnőttek azon, hogy hobbiként beszéljek róluk. Ez már szerelem. Nagyon szeretek ékszert hordani, de csak két éve jött a gondolat, hogy esetleg meg is csinálhatnám. Azt hiszem, egy húzós tanévzárás után, a nyári szünet elején kezdődött, elsősorban azért, hogy levezessem az energiáim, az év vége és az érettségi minden feszültségét. A szerelem pedig azóta is tart.


♥ Milyen munkákat készítesz?

Legtöbbször nyakláncokat, fülbevalókat és karkötőket. De szívesen csinálok könyvjelzőket és mobildíszeket is, ezek a kis apróságok sok örömet okozhatnak a hétköznapokban.


♥ Milyen technikával dolgozol?

Legszívesebben szerelőpálcás ékszereket készítek. Ezekhez gyöngyökre, fogókra és szerelőpálcákra van szükség. A szerelőpálca többféle lehet, attól függően, mi a cél. Változhat a vastagsága, a hossza, a vége. Szemes pálcával egymáshoz kapcsolhatjuk az elemeket mondjuk egy nyakláncnál vagy karkötőnél, a talpas vagy golyós pálcák pedig fülbevalók, díszek készítéséhez ideálisak, ahol nem szeretnénk tovább folytatni a sort. A pálcát méretre vágjuk, ráhúzzuk a gyöngyöket (vagy fordítva), a végét meghajlítjuk és kerülhet is rá a kapocs, az akasztó vagy a következő szem.


♥ Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig)

Nincs egységes recept, nincs bevált és egyedüliként használható módszerem. Van, hogy meglátok egy követ és tudom, hogy akarom. Fogalmam sincs még, mi lesz belőle, de tudom, hogy kell nekem. Ilyenkor konkrét elképzelés nélkül ülök le. Hagyom, hogy a kő döntse el, mi lesz belőle.


Van olyan, hogy megszületik egy ötlet és ahhoz keresem meg a megfelelő alapanyagot. Ilyenkor rajzolgatok mindenhova, értekezleteken jegyzetelős lapokra, buszon újság szélére, vagy bármire, ami épp a kezembe kerül.


Ha rendelésre készítek ékszert, annyival könnyebb dolgom van, hogy a megrendelő általában elég pontos elképzeléssel rendelkezik arról, mit szeretne. A részletek kidolgozásában szabad kezet kapok, nagyon szeretek így dolgozni.


♥ Jelenleg min dolgozol?

Nemrég készült el egy fülbevaló-nyaklánc szett rózsakvarcból és ónixból.


♥ Van kedvenc munkád?

Általában a legutóbbi, a legújabb a legnagyobb kedvenc. Most épp egy howli-ónix lánc áll legközelebb a szívemhez.


Vásároltál már a madewithlove.hu-n?

Még nem sajnos, de ez az állapot hamarosan változni fog.:) Tervezem egy karkötőtartó beszerzését mindenképpen, és érzem, hogy a sálaknak sem tudok már sokáig ellenállni.:)



♥ Hol lehet Téged megtalálni?

Az ékszereim megtalálhatók a Facebookon (http://www.facebook.com/panka.ekszerei) és a blogomon (http://panka-77.blogspot.com).


♥ Kedves Panka, köszönjük szépen az interjút!:) A további munkádhoz sok sikert kívánunk!:)

Kedves Olvasónk! 2012. április 1-én éjfélig játszhatsz a Panka ékszerei és a madewithlove.hu közös nyereményjátékán, amelyen az egyik nyeremény az alábbi fényképen látható színes karkötő lesz Panka felajánlásából, továbbá egy univerzális ékszertisztító kendő a madewithlove.hu felajánlásából! Részletekért kattints ide!

A képen látható színes karkötőt nyerheted meg heti játékunkon!

Ha kíváncsi vagy a korábbi beszélgetésekre, akkor itt találod őket.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...